Elbilarnas genombrott

Just nu handlar mycket om elbilar. Regeringen satsar 150 miljoner under tre år på laddinfrastruktur i norra Sverige för att det ska vara maximalt tio mil mellan snabbladdningsstationerna. Volvo Cars meddelade igår att de tidigarelägger målet för sin elbilssatsning till 2030 då företaget endast kommer att sälja rena elbilar och de lägger dessutom om affärsplanen och kommer bara att sälja dessa bilar online. Håkan Samuelsson, VD för Volvo Cars säger att företaget är helt fokuserade på att bli en ledare i det snabbt växande segmentet premium-elbilar.– För att fortsätta vara framgångsrika behöver vi växa med lönsamhet. Så istället för att investera i en krympande verksamhet valde vi att investera i framtiden – elektriskt och online – säger Håkan Samuelsson.

Volvo Cars meddelade i december att elmotorerna kommer att byggas i fabriken i Skövde där företaget investerar 700 miljoner SEK för att ha en komplett elmotorproduktion klar i mitten av 2020-talet. Henrik Green, cheif technology officer på Volvo Cars säger att företaget är fast beslutna att bli en renodlad elbilstillverkare.

– Det finns ingen långsiktig framtid för bilar med en förbränningsmotor, säger Henrik Green.

Han beskriver teknikskiftet som ett sätt för företaget att möta kundernas förväntningar och vara en del av lösningen när det gäller att bekämpa klimatförändringarna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *